Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
RITMESTOORNISSEN | Breed complextraining VT of SVT?

Omschrijving van de training

Een van de meest uitdagende onderdelen van ECG-interpretatie is het maken van een onderscheid tussen ritmestoornissen uit de atria versus die uit de ventrikels. Met name bij een tachycardie met een verbreed QRS-complex is dit een uitdaging. Toch is dit onderscheidt zeer relevant voor het stellen van de juiste diagnose en heeft een invloed op zowel de prognose van de patiënt als de juiste therapie.

De Fysiologic Academy biedt dit webinar aan voor de met name wat meer ervaren ECG-analisten. We gaan in op de fysiologie van geleiding en bespreken de oorzaak van een verbreed QRS-complex. Welke ritmestoornissen zijn er en hoe kan een supraventriculaire ritmestoornis een breed QRS-complex laten zien? We bespreken samen een aantal ECG’s en ritmestroken en u krijgt tips om deze te goed te kunnen beoordelen.

Breed complextraining VT of SVT?

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Ervaren hartfunctielaboranten en Holteranalisten met enige jaren ervaring en met goede kennis van het ECG. Ook is de Webinar geschikt voor Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants die verdiepende ECG kennis willen.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: De training wordt verzorgd door Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) en Dr. Vincent Nijenhuis (cardioloog i.o)
  • Kosten: EUR 99,-

INHOUD TRAINING

  • Hoe komt de repolarisatie tot stand?
  • Wat is de relatie van ST-segment afwijkingen en de onderliggende ziekte?
  • R on T…waarom is dit gevaarlijk?
  • Enkele kanaalafwijkingen en de repolarisatie. Wat is het verband?

DOCENTEN

Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) is gespecialiseerd in Device Therapy en ritmestoornissen en is werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring in het veld van de ritme- en geleidingsstoornissen en geeft regelmatig trainingen aan functielaboranten, verpleegkundigen en artsen. Daarnaast geeft hij onderwijs ter voorbereiding voor het Europees EHRA examen en aan de Hogeschool van Amsterdam en is als docent verbonden aan Fysiologic Academy.

Vincent Nijenhuis (AIOS
Vincent Nijenhuis (AIOS cardiologie) is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen, en volgt zijn opleiding tot cardioloog in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hij promoveerde met onderzoek naar transcatheter aortaklep implantaties. Hij bestudeerde daarbij de antistollingstherapie en andere uitkomsten zoals de impact op het geleidingssysteem van het hart. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het verrichten van klinisch onderzoek, en het geven van onderwijs aan verpleegkundigen en arts-assistenten binnen het ziekenhuis. Hij is verbonden als docent aan de Fysiologic Academy.

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.